Golfin Finnish Tour 2014 starttaa Linna Golfissa 25.-27.5.
23.5.2014 8:40 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry Golfin Finnish Tour 2014 starttaa Linna Golfissa 25.-27.5.

 

Kaudella 2014 Golfin Finnish Tourilla pelataan enemmän kilpailuja kuin koskaan aikaisemmin. Tour starttaa Linna Golfissa 25.–27. toukokuuta 2014 ja ranking-voittajat ratkotaan Vuosaaren finaalissa 11.–13. syyskuuta 2014.

 

Ensi kesänä Finnsh Tourilla pelataan seitsemän osakilpailua ja naiset saavat vihdoin oman isomman tapahtuman. Viikolla 24. naiset pelaavat Ruukki Golfissa HLR Challenge -kilpailun ja samaan aikaan miehet pelaavat oman kilpailunsa Peuramaalla. Lisäksi Finnish Tour on tehnyt vuoteen 2016 jatkuvan sopimuksen Linna Golfin kanssa kauden avauskilpailun järjestämisestä. 

 

Kotimaisen golfin ykköskiertueen ensimmäinen Finnish Tour käynnistyy sunnuntaina 25.5. Hämeenlinnassa. Suomen huippukenttien joukkoon kuuluva Linna Golf saa kunnian isännöidä kauden ensimmäistä Finnish Tour -osakilpailua. Mukana olevat ammattilaispelaajat mittelevät 10 000 euron palkintopotista ja amatööreillä kilpailu toimii tärkeänä karsintakilpailuna heinäkuussa pelattaviin EM-joukkuekilpailuihin, jotka nekin pelataan Linna Golfin viheriöillä.

 

Finnish Tourin kiertuepäällikkö Markus Ervasti on odottavalla mielellä uuden kauden kynnyksellä. Tulevan kesän menestyjistä puhuttaessa esille nousee kaksi ääripäätä.

 

– Odotan kokeneilta ammattilaisjyriltä vahvoja näyttöjä, mutta myös nuorilta amatööreiltä on odotettavissa kovia tuloksia. Jos meinaa menestyä isommilla kiertueilla, on noustava selkeäksi menestyjäksi FT:lla, Ervasti kommentoi.

 

Naisgolfilla on mennyt todella kovaa pari viimeistä vuotta. Amatööripuolella on tullut arvokilpailumenestystä ja tällä hetkellä ammattilaiskilpailuissa lähtöviivalla on puolenkymmentä suomalaispeluria. Yksi tämän hetken kovimmista amatööreistä on Florida State Universityssä opiskeleva Matilda Castren, joka on myös mukana Linna Golfissa.

 

Amatöörien maailmanlistalla sijalla 32 oleva Castren pelasi huippukauden FSU:n joukkueessa. Espoon Golfseuran kasvatti nappasi talven aikana kahdeksan top 10 -sijoitusta. Hyvän menestyksen avaintekijän Castren nimeää nopeasti.

 

– Tuli treenattua paljon hyvissä olosuhteissa, mikä on varmasti avaintekijä kehitykselle. Tuntuu, että peli kehittyi eniten putin osalta, ja sen seurauksena myös olo tuntuu itsevarmemmalta pelatessa.

 

Finnish Tour 2014 kilpailukalenteri

25.–27.5. Linna Golf
5.–7.6. Nordcenter Fream
12.–14.6. Peuramaa Golf (miehet)
14.–15.6. Ruukki Golf (HLR Challenge, naiset)
1.–3.7. Aurinko Golf (reikäpelin SM)
28.–30.8. Paltamo Golf (Paltamo Open)
4.–6.9. Pickala Golf (K-Supermarket Kamppi Open)
11.–13.9. Vuosaari Golf (Finnish Tour Final)
TBA Pickala Golf (Finnish Tour -karsinta)

 

Lähde: Finnish Tourin tiedotus.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat