KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach Suomeen IWG-maailmankonferenssiin
16.4.2014 16:02 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

IWG 2014 -logo.jpg (538 x 94)

KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach Suomeen IWG-maailmankonferenssiin

 

Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) puheenjohtaja Thomas Bach on vahvistanut tulonsa Suomeen 6. naisten liikunnan ja urheilun maailmankonferenssin puhujana. Konferenssi järjestetään Finlandia-talolla 12.-15. kesäkuuta 2014.

 

KOK:n puheenjohtajan läsnäolo IWG-maailmankonferenssissa luo uutta painoarvoa globaalille liikunnan ja urheilun tasa-arvotyölle. Puheenjohtaja Thomas Bach puhuu IWG-maailmankonferenssin avajaisissa, jonka muita puhujia ovat mm. konferenssin suojelija presidentti Tarja Halonen, urheilusta vastaava komissaari Androulla Vassiliou ja Kansainvälisen Paralympiakomitean puheenjohtaja Sir Philip Craven.

 

KOK on yksi IWG-maailmankonferenssin tukijoista. KOK:n pitkäaikainen työ tasa-arvon hyväksi on tuottanut merkittäviä tuloksia, sillä naisten osuus kaikista urheilijoista Lontoon kesäolympialaisissa vuonna 2012 oli jo 44 prosenttia. Lisäksi jokaisella maalla oli naisedustajia ensimmäistä kertaa. Huhtikuun alussa puheenjohtaja Bach julkisti KOK:n komiteoiden uudet kokoonpanot – naisten määrä lisääntyi 23 prosentilla edellisvuodesta, ja naisten osuus komiteoiden puheenjohtajista nousi.

 

- Thomas Bach on tehnyt selväksi, että naisten tulee olla tasavertaisesti edustettuina myös liikunnan ja urheilun päätöksenteossa, eikä pelkästään kentällä. KOK on tukenut IWG:tä sen alkuajoista lähtien, ja olemme syventäneet tätä yhteistyötä viime vuosina. Olemme erittäin iloisia Bachin vierailusta ja toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi Suomeen ja Helsinkiin, toteaa IWG:n puheenjohtaja Raija Mattila.

 

IWG-maailmankonferenssin tavoitteena on edistää urheilu- ja liikuntakulttuuria, jossa naisten ja tyttöjen osallistuminen ja vaikuttaminen on mahdollista ja tervetullutta liikunnan ja urheilun eri tehtävissä, kaikilla tasoilla. Konferenssin järjestävät kansainvälinen naisliikuntaverkosto IWG ja Valo, Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemana.

 

- Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtajan henkilökohtainen läsnäolo IWG-maailmankonferenssissa on upea asia koko suomalaiselle liikunnalle ja urheilulle. Se vahvistaa KOK:n tuen konferenssille ja antaa suuren painoarvon maailmanlaajuiselle liikunnan ja urheilun tasa-arvotyölle, toteaa Valon ja Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen.

 

Thomas Bachin lisäksi konferenssissa KOK:ta edustavat hallituksen jäsen Anita DeFranz, urheilijakomission puheenjohtaja Claudia Bokel, KOK:n suomalaisjäsen Peter Tallberg ja Euroopan Olympiakomiteoiden puheenjohtaja Patrick Hickey. Konferenssiin on ilmoittautunut jo noin 560 osallistujaa – urheilijoita ja valmentajia, tutkijoita, opettajia ja opiskelijoita, ammattilaisia ja vapaaehtoisia sekä päättäjiä ja ruohonjuuritason toimijoita kaikista maanosista. Konferenssi on suurin Suomessa järjestettävä liikunnan ja urheilun seminaaritapahtuma vuosiin.

 

Konferenssin teemat liittyvät politiikkaan, valmennukseen ja johtajuuteen, terveyteen, naisten ja tyttöjen osallistumiseen sekä turvallisuuteen ja ihmisoikeuksiin. Ilmoittautumiset: www.iwg-gti.org.

 

Konferenssin suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen. Konferenssin järjestävät kansainvälinen naisliikuntaverkosto IWG ja Valo, Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemana. Konferenssin muut kotimaiset kumppanit ovat Suomen Olympiakomitea, Suomen Paralympiakomitea, Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupungit, Yle, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Jane ja Aatos Erkon säätiö, Tiedekeskus Heureka, Suomen Urheilumuseo sekä Olympiastadion. Eurooppalaisista tahoista tukensa konferenssille ovat antaneet EU:n liikunnasta vastaava komissaari Androulla Vassiliou, Euroopan neuvoston pääsihteeri Thorbjørn Jagland, European Non-Governmental Sports Organisation (ENGSO) ja Euroopan Olympiakomiteat (EOC).

 

Lisätiedot:
IWG:n pääsihteeri, Terhi Heinilä, puh. 040 530 5544, terhi.heinila@valo.fi
Valon viestintäjohtaja, Jyrki Kemppainen, puh. 040 559 7196, jyrki.kemppainen@valo.fi

 

IWG pähkinänkuoressa

IWG-maailmankonferenssin (6th IWG World Conference on Women and Sport) järjestää kansainvälinen naisliikuntaverkosto IWG (International Working Group on Women and Sport), jonka puheenjohtajuus on Valolla vuosina 2010–2014. IWG-maailmankonferenssi juhlistaa samalla Brightonin tasa-arvojulistuksen 20-vuotista taivalta. Julistus sisältää 10 liikunnan ja urheilun tasa-arvon perusperiaatetta, ja sen on allekirjoittanut yli 400 urheilujärjestöä ja valtiollista organisaatiota maailmanlaajuisesti.

 

Lähde: IWG:n tiedotus.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat