Jalkapallon Liigacupin finaalissa nähdään täyspohjalainen finaali
18.3.2014 19:09 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Jalkapallon Liigacupin finaalissa nähdään täyspohjalainen finaali

 

Liigacupin 2014 finaali pelataan lauantaina 29. maaliskuuta 2014 klo 14.00 Jouppilanvuoren tekonurmella, Seinäjoella. Finaalista muodostuu todellinen paikalliskamppailu, sillä liiganousija Seinäjoen Jalkapallokerho saa ottelussa vieraakseen viime kauden Veikkausliigassa pronssille yltäneen Vaasan Palloseuran.

 

Paikallisvastustajat SJK ja VPS ovat kohdanneet toisensa tänä vuonna jo kahdesti, sillä molemmat pelasivat Liigacupin lohkopelit Pohjanmaan lohkossa. Helmikuussa pelatuissa otteluissa joukkueet olivat tasavahvoja yhteismaalein 5–5. Finaalista on edellisten kohtaamisten perusteella lupa odottaa tasaväkistä ja maalirikasta ottelua.

 

VPS:n päävalmentaja Olli "Oka" Huttunen on tyytyväinen mahdollisuudesta pelata paikallisvastustajien keskinäinen mittelö Pohjanmaalla.

 

– Saadaan Liigacupiin hyvä huipennus, herättää varmasti myös mielenkiintoa yleisössä. Kauden alkua ajatellen myös hyvä herätellä yleisöä. Seinäjoki paikkana ehdottomasti mielekkäämpi kuin Helsinki, ei tarvitse matkustaa ja saadaan paikallispeli pelattua omalla seudulla.  Itse ottelussa ei ole suosikkeja. Meillä oli jo viime vuonna tiukkaa Seinäjokea vastaan, paikallispeleissä ennakolta heikompikin voi aina yllättää. Puntit ovat tasan, Huttunen summaa.

 

– SJK on rakas vihollinen, kyllä heidän kaataminen kiinnostaa, lisää VPS:n kapteeni Sebastian Strandvall.

 

SJK:n kapteenina Liigacupissa toiminut, aiemmin Hakassa ja IFK Mariehamnissa Veikkausliigaa pelannut Toni Lehtinen iloitsee pääsystä finaaliin.

 

– Taas pelataan Vepsua vastaan ja hyvä fiilis oli viimeksikin ottelussa. Henkilökohtaisesti en ole tainnut koskaan päästä alkulohkoa pidemmälle Liigacupissa ja nyt pelataan sitten ensimmäistä kertaa finaalissa, joten suurella mielenkiinnolla sitä odotan.

 

– Huippuhomma, että pelataan vielä Seinäjoella. Saadaan siitä hieno tapahtuma. Klopit (SJK:n kannattajat) tulee pitämään tunnelmaa ja samoin Vepsun fanit. Toivotaan siihen vielä hyvää säätä. Vaikka se on toki ulkopeli, joten sää kuin sää, niin aina pelataan, Lehtinen toteaa.

 

SJK:n päävalmentaja Simo Valakari on innoissaan lähestyvästä finaalista.

 

– Paikalliskamppailu on yleisölle ja meidän loistaville faneille hieno juttu, päästään myös pelaamaan ulos ja vielä kotikentälle, joten hieno tapahtuma on tulossa. Se on tietyllä tavalla raskaan ja pitkän talven jälkeen hieno päätös ja samalla hieno aloitus kaudelle. Saadaan vielä ennen kauden virallista aloitusta ns. oikea peli. Treenipelit on aina treenipelejä, mutta nyt päästään niin lähelle Veikkausliigapeliä kuin mahdollista ja sitä valmentajana aina haluaakin tietysti, Valakari jatkaa.

 

– Vepsu on varmasti myös yksi vahvimpia joukkueita tässä sarjassa. He ovat menossa Eurooppaan, runko on pysynyt heillä hyvin kasassa ja he ovat saaneet sinne myös hyviä vahvistuksia. Kohtasimme heidät kahdesti alkulohkossa ja nämä pelit Vepsua vastaan ovat olleet hyviä pelejä meille. Näistä me nähdään omaa tasoa ja sitä missä mennään tällä hetkellä. Me ollaan hyvin tehty hommia ja meillä on hyvä joukkue. Tämä on meille hyvä mittari, päättää Valakari.

 

Veikkausliigaan kaudeksi 2014 noussut SJK osallistuu Liigacupiin ensimmäistä kertaa. VPS on voittanut kilpailun kahdesti aiemmin, vuosina 1999 ja 2000. Nyt pelattava finaali on VPS:lle jo neljäs historiassaan. Liigacupin menestynein seura on HJK, jolla voittoja on neljä. FC Lahti on Liigacupin hallitseva mestari.

 

Lisätiedot:
Veikkausliiga
toimitusjohtaja Timo Marjamaa
puh. 050 517 6106?
timo.marjamaa@veikkausliiga.com

 

Lähde: Veikkausliigan tiedotus.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat