Suomen Palloliitto vetäytyy EURO2020-hausta ja hakee UEFA Super Cupia 2019
5.3.2014 12:44 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry Suomen Palloliitto vetäytyy EURO2020-hausta ja hakee UEFA Super Cupia 2019


Suomen Palloliitto vetäytyy UEFA EURO2020-turnauksen hausta. Päätös tehtiin Palloliiton hallituksessa liiton ja UEFA:n kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen. Remontoitu Olympiastadion ei tule täysin täyttämään stadioneille asetettuja kriteereitä.


Suomen Palloliitto jatkaa kuitenkin panostustaan Olympiastadionin kehittämiseksi niin, että jatkossa Helsingissä voidaan pelata muita kansainvälisiä suurotteluita sekä järjestää ison kokoluokan tapahtumia ja turnauksia. Palloliitto tavoittelee UEFA Super Cupia 2019 uudistuneelle Olympiastadionille. Ottelussa pelaavat Mestareiden liigan sekä Eurooppa-liigan voittajat. Harkinnassa on myös Eurooppa-liigan loppuottelun hakeminen tulevaisuudessa.


- Olemme käyneet jo jonkin aikaa UEFA:n kanssa keskusteluita EURO2020-hausta ja sen vaatimuksista. Niiden perusteella olemme vetäneet tämän johtopäätöksen ja sen sijaan siirtäneet katseen muihin UEFAn suurtapahtumiin. Olemme avanneet myös FIFA:n kanssa alustavat keskustelut alle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-lopputurnauksen saamiseksi Suomeen 2020-luvulla, Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja kertoo.


- Meille on ensiarvoisen tärkeää, että maajoukkueillamme ja johtavilla seurajoukkueillamme on paitsi toimiva stadion, myös paikka jossa voimme järjestää muita kansainvälisiä huipputapahtumia. Meidät ja Helsinki tunnetaan luotettavina järjestäjinä, joka on yksi suurista vahvuuksistamme, Alaja jatkaa.


Kansainvälisten otteluiden lisäksi Palloliiton keskeisenä tavoitteena on lisäksi UEFA:n kongressin saaminen Helsinkiin Palloliiton 110- ja Suomen 100-vuotisjuhlavuonna 2017.


Lisätiedot:
Suomen Palloliitto
viestintäpäällikkö Sami Terävä
puh. 040 823 5233
sami.terava@palloliitto.fi

 

Lähde: Suomen Palloliiton tiedotus.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat