Vaasan Sport ensi kaudeksi jääkiekon SM-liigaan
28.2.2014 15:45 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Vaasan Sport ensi kaudeksi jääkiekon SM-liigaan

 

Liigan osakkaat ja seurajoukkueiden johto toivottivat yksimielisesti Vaasan Sportin tervetulleeksi Liigaan. Lisenssijärjestelmä avaa Liiga-paikkamahdollisuuden nopealla tahdilla myös jopa kahdelle joukkueelle, sillä Jääkiekon SM-liigan ja Suomen Jääkiekkoliiton aiemmin sopima sarjajärjestelmäuudistus käynnistyy jo tulevalle kaudelle. Uusitun sarjajärjestelmän mukaisesti jo kauden 2013-2014 Mestiksen voittajalla on mahdollisuus anoa Liiga-paikkaa kaudelle 2015-2016.

 

Ensi kauden Liiga-paikkaa anoneiden joukkueiden arviointia varten asetettu lisenssitoimikunta perehtyi hakijoiden luovuttamaan aineistoon ja sen perusteella päätti myöntää nopeutettuna nousuna Liigalisenssin Vaasan Sportille jo kaudelle 2014-2015. Sen lisäksi, että Sport on osoittanut useana vuonna kuuluvansa Mestiksen kirkkaampaan kärkeen pelillisestikin, pystyi sen organisaatio esittämään Lisenssitoimikunnan arvion mukaan vahvimman toimintasuunnitelman ja uskottavan taloudellisen tuen.

 

Jopa kaksi uutta joukkuetta SM-liigaan?

 

Kuluvan kauden Mestiksen voittajalla on myös mahdollisuus Liiga-paikkaan kaudelle 2015-2016. Urheilullisen menestyksen ohella on täytettävä tietyt taloudelliset ja olosuhteisiin liittyvät vaatimukset. Näiden lisäksi on pystyttävä tuottamaan kilpailukykyinen omien junioreiden kehitysohjelma, jotta lisenssi voidaan myöntää.

 

Liigalla on meneillään useita hankkeita toiminnan kehittämiseksi ja aseman vahvistamiseksi kovenevassa kilpailukentässä. Eräs keskeinen tavoite on pystyä kasvattamaan katsojalukuja ja toimia taloudellisesti kannattavammin nykytilaan verrattuna. Tämä puoltaa uusien, kriteerit täyttävien, joukkueiden nostamista sarjaan myös jatkossa. Urheilullisella menestyksellä on aina suuri merkitys Liiga-paikkaa anottaessa, mutta painoa on merkittävästi myös muilla seikoilla. Tarkastelussa korostuu seurojen näkymä pitkäjänteisestä toiminnan kehittämisestä ja kyvystä sitoutua Liigan yhteisiin hankkeisiin, taloudellista vakautta unohtamatta.

 

Liiga ja liitto uskovat, että lisenssijärjestelmään siirtyminen on merkittävä askel Liigan, Mestiksen ja kaikkien niissä pelaavien seurojen kehitystyössä.

 

Lähde: SM-liigan tiedotus.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat