Mauri Kangaslampi In memoriam
25.2.2014 12:56 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Mauri Kangaslampi on poissa

 

Arvostetun urheilutoimittajan elämäntyön tehnyt Mauri Mikael Kangaslampi (s. 29.9.1932 Urjala) menehtyi syöpäsairauteen Helsingissä Suursuon sairaalassa 9. helmikuuta 2014. Kangaslampi palveli SDP:n pää-äänenkannattajaa Suomen Sosialidemokraattia urheilutoimittajana vuodesta 1957 alkaen aina vuoteen 1989, jolloin jäi sairauseläkkeelle.

 

Kangaslampi oli urheilun ja muunkin yhteiskunnallisen tiedon elävä sanakirja. Urheilussa hänen erikoisalojaan olivat yleisurheilu ja jääkiekko. Näiden lajien lisäksi hän tunsi juurta jaksaen koko urheilun lajikirjon. Hänellä oli tapana perehtyä urheilutoimittajan ammattiin koko sydämellään. Lehtensä edustajana hän kirjoitti raporttejaan ja kolumnejaan kymmenistä olympia-. MM- ja muista arvokisoista.

 

Urheilun järjestöelämä kiinnosti häntä myös. Hän oli monivuotinen Urheilutoimittajain Liiton hallituksen jäsen. Aluksi TUL ja sittemmin TUK olivat hänen luottamusmiesfooruminsa. Kummatkin liitot palkitsivat Kangaslammen kultaisilla ansiomerkeillään. Hän antoi asiantuntemuksensa myös muille urheilujärjestöille.

 

Kangaslampea jäivät kaipaamaan kaksi tytärtä Aija ja Leena sekä tyttärenpoika Mikke yhdessä ystäväpiirin kanssa.

 

Kauko-Aatos Leväaho


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat