Tero Pitkämäki Vuoden Urheilija 2013
17.1.2014 11:12 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry
Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki on Vuoden Urheilija 2013. Urheilutoimittajien äänestyksessä toiseksi sijoittui suunnistaja Mårten Boström ja kolmanneksi uimari Matti Mattsson.

Pitka?ma?ki_neliokuva_ME_UL-jopox_2014.jpg (599 x 529) 

Tero Pitkämäki voitti Vuoden Urheilija -tittelin nyt toisen kerran.

Tero Pitkämäki katkaisi naisten valtakauden

Urheilutoimittajain Liitto valitsi keihäänheiton MM-hopeaa elokuussa Moskovassa saavuttaneen Tero Pitkämäen Vuoden Urheilijaksi 2013. Pitkämäki oli Vuoden Urheilija myös vuonna 2007 ja edellinen miespuolinen tittelinhaltija, kun naiset olivat napanneet ykköstilan viitenä peräkkäisenä vuonna.

Tällä kertaa peräti 446 liiton jäsentä käytti äänestysoikeuttaan. Se on satakunta äänestäjää enemmän kuin vuosi sitten ja paras äänestäjämäärä tällä vuosituhannella.
Pitkämäki kukisti selvällä piste-erolla toiseksi tulleen, sprinttikultaa suunnistuksen MM-kotikisoissa voittaneen Mårten Boströmin. Kolmas oli MM-pronssia 200 metrillä rinuloinut Matti Mattsson. Pitkämäkeä äänesti ykköseksi peräti 143 äänestäjää, Boströmiä 98 ja Mattssonia 58. Myös kolmen seuraavan sijan kohdalla (lumilautailija Roope Tonteri, pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähti ja koripalloilija Petteri Koponen) ykkössijatilaston sijoitus noudatti samaa kaavaa.
Paras nainen oli tällä kertaa vasta sijalla 14. Hän oli MM-hopeaa Laser Radial -luokassa purjehtinut Tuula Tenkanen.
Vuoden joukkueeksi äänestettiin ylivoimaisella äänimäärällä koripallon miesten EM-kisajoukkue. Se sai äänistä yli puolet (240). Jääkiekon Suomen mestari Porin Ässät oli toinen (57) ja keilailun viisimiehis-MM-kilpailun kultamitalijoukkue kolmas (48).

 

Dettmann_ME_UL_jopox_2014.jpg (599 x 501)
Henrik Dettmann oli Vuoden valmentaja -äänestyksen ylivoimainen ykkönen.

Koripallo juhli myös Vuoden valmentaja -äänestyksessä, sillä ”Susijengin” valmentaja Henrik Dettmann oli suvereeni ykkönen (202 ääntä). Viime vuoden voittaja, Bundesliigassa Bayer Leverkusenia valmentava Sami Hyypiä, oli nyt kakkonen (117) ja Ässien päävalmentaja Karri Kivi kolmas (55).

Äänestystulokset näet kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Aleksander Barkov Vuoden nuori urheilija

Vuoden nuoren urheilijan valitsi Urheilutoimittajain Liiton Vuoden Urheilija -valiokunta. Valituksi tuli Aleksander Barkov, 18. Hän oli Florida Panthersin ensimmäisen kierroksen varaus (numerolla 2) viime kesän NHL-draftissa, pelasi 3. lokakuuta kaikkien aikojen nuorimpana suomalaisena (18 vuotta, 31 päivää) NHL-pelin ja teki tuossa ottelussa maalin nykymuotoisen NHL:n kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana.

Barkov on myös kaikkien aikojen nuorin yhdessä NHL-ottelussa kolme pistettä tehnyt pelaaja. Barkov pelasi myös erittäin vahvan SM-liigakauden 2012–13 Tapparassa, kunnes loukkaantui viime kevään viimeisessä (viidennessä) puolivälieräpelissä. Hän on tällä kaudella pelannut ainakin toistaiseksi kaikki Florida Panthersin NHL-ottelut.

Urheilutoimittajain Liitto valitsi myös perinteisesti eri lajien parhaat 2013.

Lajien parhaiden listaan pääset tästä linkistä.

Vuoden Urheilijan valintaan liittyviä uutisia voi käydä lukemassa myös Suomen Urheilugaan nettisivuilta.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat