Liittohallitus käsitteli Veikkausliigan otteluohjelman muutoksia
18.4.2011 9:03 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry Liittohallitus käsitteli Veikkausliigan otteluohjelman muutoksia

Suomen Palloliiton (SPL) liittohallitus käsitteli  kokouksessaan Veikkausliigan otteluohjelman muutoksia.

Liittohallitus hyväksyi alla esitetyt vaihtoehtoiset ratkaisumallit. Meneillään olevien lisenssi- ja valitusprosessien päätösten jälkeen toteutetaan viikolla 17 toinen näistä ennalta hyväksytyistä vaihtoehdoista.

Vaihtoehto A (ilman Tampere Unitedia ja AC Oulua)

Veikkausliiga siirretään aloitettavaksi pääsääntöisesti 6.-8.5. ja kausi päättyy 29.10. Kilpailumuoto on kahdellatoista joukkueella pelattava kolminkertainen sarja, jonka päätteeksi sarjan kahdestoista joukkue putoaa suoraan Ykköseen kaudeksi 2012 ilman tasonmittausta. Ykkösen voittaja nousee Veikkausliigaan kaudeksi 2012, riippumatta Ykkösen joukkueiden lukumäärästä kaudella 2011.

Vaihtoehto B (Tampere United ja/tai AC Oulu Veikkausliigassa)

Veikkausliiga siirretään aloitettavaksi pääsääntöisesti 6.-8.5. ja kausi päättyy 22.10. Kilpailumuoto on kolmellatoista tai neljällätoista joukkueella pelattava kaksinkertainen sarja, jonka päätteeksi sarjan kahdestoista joukkue karsii Ykkösen voittajan kanssa ja sijoille 13. ja/tai 14. sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Ykköseen kaudeksi 2012.

Mikäli Urheilun Oikeusturvalautakunta hyväksyy AC Oulun valituksen ja joukkue siirtyy pelaamaan Veikkausliigaa, pelataan Ykkösessä kahdentoista joukkueen kaksinkertainen sarja, jonka alkuperäinen ohjelma (ilman AC Oulua) vahvistettiin 21.1.2011. Ykkösen ja Kakkosen väliset nousemiset ja putoamiset vahvistetaan hallituksessa myöhemmin, kun Tampere Unitedin kilpailullinen asema on selvillä.

Lisätietoja:

SUOMEN PALLOLIITTO

Peter Lundström, kilpailupäällikkö

050 380 0059

peter.lundstrom(a)palloliitto.fi   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat