Matikainen Walesin naisten A-maajoukkueen päävalmentajaksi
20.8.2010 16:18 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry Matikainen Walesin naisten A-maajoukkueen päävalmentajaksi

Suomen Palloliiton (SPL) maajoukkuepäällikkö Jarmo Matikainen siirtyy Walesin naisten A-maajoukkueen päävalmentajaksi lokakuussa. Matikainen, 50, ja Walesin jalkapalloliitto ovat solmineet toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen. Matikainen aloittaa uudessa tehtävässään syksyllä pelattavien alle 17-vuotiaiden ja alle 19-vuotiaiden tyttöjen EM-karsintaturnausten jälkeen.

Matikainen on valmentanut eri ikäluokkien tyttömaajoukkueita Palloliiton palveluksessa menestyksekkäästi vuodesta 1999. Kuluvan vuosituhannen tähtihetkiä ovat olleet alle 19-vuotiaiden tyttöjen EM-kotiturnaus 2004, sekä vuotta myöhemmin samassa ikäluokassa Unkarissa pelattu EM-turnaus, jossa Suomi ylsi välieriin asti. Välieräpaikka toi myös suomalaisen jalkapallon historian ensimmäisen alle 20-vuotiaiden tyttöjen MM-turnauspaikan, kun 1986-syntyneiden ikäluokka pääsi Venäjällä pelattuun lopputurnaukseen hyvän EURO-menestyksen ansiosta.

Matikainen oli mukana myös Michael Käldin valmennustiimissä

Matikainen oli mukana myös Michael Käldin valmennustiimissä 2005, kun naisten A-maajoukkue pelasi ensimmäistä kertaa EM-lopputurnauksessa Englannissa. Palloliiton tehtävien ohella Matikainen kuuluu Euroopan jalkapalloliiton (UEFA) Technical Study Groupiin, joka seuraa nuorten lopputurnauksia.

- Jarmo on tehnyt erinomaista työtä suomalaisen jalkapallon hyväksi yli kymmenen vuotta Palloliitossa ja sitä ennen pitkään myös seuratasolla. Olemme iloisia hänen puolestaan, että tällainen mahdollisuus on auennut. Toivotamme hänelle kaikkea hyvää uudessa päävalmentajapestissä. On hienoa, että suomalainen tietotaito ja valmennusosaaminen ovat koko ajan kysytympiä myös ulkomailla, SPL:n toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen kertoi.

- Olen erittäin ylpeä ja kiitollinen siitä, että olen saanut tehdä työtä suomalaisen jalkapallon kehittämiseksi. Suomalaisten pelaajien, valmentajien ja jalkapalloihmisten kanssa työskentely on ollut kunnia ja etuoikeus. Tilaisuus valmentaa aikuisten maajoukkuetta ulkomailla on hieno mahdollisuus ja haaste, johon on kuitenkin tartuttava. Se on myös arvostuksen osoitus suomalaiselle valmentajakunnalle ja suomalaiselle jalkapallolle, Jarmo Matikainen sanoi.

Viime vuosina Palloliitosta on siirtynyt kolme valmentajaa ulkomaille seurajoukkueiden palvelukseen. SPL:n koulutuspäällikkönä toiminut Sixten Boström siirtyi Ruotsin Allsvenskaniin Örebro SK:n palvelukseen 2008, koulutussihteeri Marianne Miettinen Damallsvenskanin Stattena IF:ään 2009 ja alle 18- ja 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueita valmentanut Anne Parnila USA:n WPS-liigan Sky Blue FC:n valmennustiimiin viime vuoden vaihteessa.

Lisätietoja:
SUOMEN PALLOLIITTO
Sami Terävä, viestintäpäällikkö
GSM 040 823 5233
sami.terava(a)palloliitto.fi   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat