Sanni Utriaiselle keihään nuorten maailmanmestaruus
22.7.2010 10:05 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry Sanni Utriaiselle keihään nuorten maailmanmestaruus

Sanni Utriainen Nokian Urheilijoista on voittanut naisten keihäänheiton maailmanmestaruuden junioreiden MM-kilpailuissa Kanadassa keskiviikon-torstain välisenä yönä Suomen aikaa. Utriainen heitti MM-kilpailuissa kolme kertaa oman ennätyksensä. - Nooralotta Neziri aitoi MM-finaaliin.

Naisten keihäskilpailu alkoi aika heikkotasoisesti, mutta tulokset paranivat koko ajan. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Utriainen johti hieman yli 54 metrin tuloksella, kun toiset olivat päässeet juuri yli 50 metrin.

Utriaisen johto kesti kolmannen kierroksen viimeisiin heittäjiin saakka, mutta muidenkin parantaessa tuloksiaan neljännellä ja viidennellä kierroksella hän oli tipahtanut mitalisijojen ulkopuolelle neljänneksi.

Viidennellä kierroksella Utriainen onnistui erinomaisesti, heitti uuden ennätyksensä 55,36 ja nousi toiseksi. Edellisen ennätyksensä hän oli heittänyt vain päivää aiemmin karsinnassa.

Kuudennella kierroksella Utriaisen tullessa heittovuoroon hopeamitali oli jo varma. Nuoren heittäjän kunnianhimo ei kuitenkaan ollut vielä sillä tyydytetty. Hän heitti viimeisellä yrityksellä jälleen uuden ennätyksensä 56,69 ja voitti Suomelle maailmanmestaruuden viiden sentin erolla!

"Pitänee laittaa vedenkestävät meikit silmiin"

- Ensimmäisillä heitoilla oli tarkoitus varmistaa paikka jatkokierroksilla ja alku menikin hyvin. Kun 3. ja 4. kierroksilla muut alkoivat parantamaan, niin yritin palauttaa mieleen ensimmäisen kierroksen hyviä tuntemuksia. Viimeiseen heittoon lähdettäessä oli helppo olo, koska hopea oli jo varma ja olen aina ollut viimeisten kierrosten heittäjä, tuore maailmanmestari kertoi.

- Odotan kovasti huomista Maamme-laulua. Pitänee laittaa vedenkestävät meikit silmiin, voitostaan liikuttunut Utriainen sanoi.

Keihäänheiton lajivalmentaja Kimmo Kinnunen oli kilpailun jälkeen onnellinen mies:

- Suunnitelma kilpailua varten osui nappiin. Kisalle oli vain yksi teema, kilpailun jälkeen Sanni Utriaisen pitää olla fyysisesti ja henkisesti väsynyt ja ennen kaikkea tyytyväinen itseensä.

- Teknisesti Sanni kykeni kilpailemaan omalla huipputasollaan. Viime kuukauden aikana tekniikka on varmistunut ja heiton eri osien avaimet ovat loksahtaneet paikalleen. Tiivis yhteistyö Sannin henkilökohtaisen valmentajan Esa Utriaisen kanssa oli eräs tärkeistä tekijöistä menestyksen taustalla.

Hopeamitalilla palkittiin latvialainen Lina Muze, joka heitti 56,64 ja pronssimitalilla eteläafrikkalainen ennätysvertailun ykkönen Tazmin Brits tuloksella 54,55.

Lähde: SUL   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat