Suomen jalkapallomaajoukkueiden karsintaottelut Ylen kanaville
2.7.2010 14:44 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry
Suomen jalkapallomaajoukkueiden karsintaottelut Ylen kanaville

Suomen Palloliitto ja Yleisradio ovat sopineet sekä miesten että naisten A-maajoukkueiden tulevien EM-karsintaotteluiden televisioinneista. Ensi syksystä lähtien Yleisradion kanavilla nähdään kaikki seuraavien EM-karsintojen kotiottelut. Sopimus on kaksivuotinen.


Syksyn 2010 aikana Yleisradio televisioi kaksi miesten EM-karsintaottelua. Suomi kohtaa Unkarin

12. lokakuuta ja San Marino saapuu Suomen vieraaksi 17. marraskuuta.

- Olemme erittäin iloisia, että pääsemme tekemään seuraavat kaksi vuotta yhteistyötä Suomen johtavan TV-yhtiön kanssa. On ensiarvoisen tärkeä asia suomalaiselle jalkapallolle, että sekä miesten että naisten A-maajoukkueiden kotiottelut näkyvät jatkossa vapailla kanavilla, toteaa Palloliiton puheenjohtaja Sauli Niinistö.


- Sopimus on erittäin merkittävä osa suomalaisen jalkapallon kokonaisnäkyvyyttä. YLEn korkeatasoiset tuotannot välittävät huikeita elämyksiä kaikille suomalaisen huippujalkapallon ystäville., iloitsi Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen.

Sopimus kattaa myös naisten EM-karsinnan kotiottelut vuoden 2013 lopputurnaukseen. Naiset aloittavat karsintaurakkansa syksyllä 2011.

- Nyt sovitut tv-oikeudet täydentävät hienosti Ylen urheilutarjontaa. Ne ovat samalla osoitus halustamme panostaa suomalaisen jalkapallokulttuurin kehittämiseen, toteaa Ylen ohjelmistoaluejohtaja Atte Jääskeläinen.

YLE Urheilun päällikön Kari Männyn mukaan meneillään olevien jalkapallon MM-kisojen hyvät katsojaluvut osoittavat, että kiinnostus jalkapalloa kohtaan kasvaa Suomessakin.

- On luontevaa, että YLE on mukana jo vuoden 2012 EM-kisojen karsintavaiheessa. Kaikilla suomalaisilla on nyt mahdollisuus seurata ilman lisämaksuja oman joukkueensa menestystä ja taivalta kohti suurta unelmaa: selviytymistä ensimmäisen kerran lopputurnaukseen, Mänty sanoo.

Lisätietoja:

SUOMEN PALLOLIITTO

Kimmo J. Lipponen
Toimitusjohtaja
puh. 040 758 7247

YLEISRADIO
Kari Mänty

YLE Urheilun päällikkö
puh. 040 830 7122   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat