Uutta sisältöä Urheilugaalaan
30.6.2010 10:42 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Uutta sisältöä Suomen Urheilugaalaan

Suomalaisen urheilun vuotuinen palkitsemistilaisuus Suomen Urheilugaala järjestetään seuraavan kerran tammikuun 10. päivänä 2011 Hartwall Areenalla. Gaalaan saadaan lisää juhlavuutta, kun Radion sinfoniaorkesteri vastaa tapahtuman musiikista.

Uutta sisältöä Suomen Urheilugaalaan

Suomalaisen urheilun vuotuinen palkitsemistilaisuus Suomen Urheilugaala järjestetään seuraavan kerran tammikuun 10. päivänä 2011 Hartwall Areenalla Helsingissä. Gaalaan saadaan entistä enemmän juhlavuutta, kun Radion sinfoniaorkesteri vastaa tapahtuman musiikista kapellimestarinaan Santtu-Matias Rouvali.
Urheilugaalan kumppanina jatkavan Helsingin kaupungin ohella myös Euroopan kulttuuripääkaupunkina vuonna 2011 toimiva Turku osallistuu tulevaan gaalaan. Turku tuo Areenan lavalle kulttuuria ja urheilua yhdistäviä omaleimaisia ohjelmanumeroita.
Järjestyksessään neljäs Suomen Urheilugaala on näin entistäkin viihteellisempi unohtamatta itse pääasiaa, urheilun arvon ja arvostuksen nostamista. Gaalan palkintolautakunta on valinnut vuoden 2011 tapahtumaan yhteensä kymmenen palkintoluokkaa. Urheilutoimittajat nimeävät puolestaan neljä voittajaa. Näyttävien Uuno-pokaalien jako huipentuu perinteisesti kansan äänestämän Vuoden sykähdyttävimmän urheiluhetken ja urheilutoimittajien valitseman Vuoden urheilijan julkistamisiin. Kaiken kruunaa Suomen urheilun Hall of Fame, joka saa täydennystä viime gaalassa esiteltyyn sankarikaartiinsa.

ENTISTÄ ENEMMÄN INTERAKTIIVISUUTTA

Paitsi ohjelmasisällöltään gaala uudistuu myös interaktiivisesti. Nyt kuka tahansa voi jättää gaalan verkkosivuilla osoitteessa www.suomenurheilugaala.fi omia ehdotuksiaan palkittavista taustavaikuttajista ja kilpakenttien sankareista. Palkintolautakunta valitsee lopulliset ehdokkaat suuren palkintoraadin äänestykseen kansan ja asiantuntijoiden tekemien esitysten pohjalta.
Suomen Urheilugaala televisioidaan suorana lähetyksenä YLETV2 –kanavalla. Tavoitteeksi on asetettu miljoonan katsojan rajan rikkominen. Jo viime tammikuussa gaalatelevisiointia seurasi parhaimmillaan lähes 900.000 silmäparia.
Juhlagaala on löytänyt yleisön ohella paikkansa myös yritysmaailman päättäjien sydämissä. Uusina kumppaneina tapahtuman tukijoukkoihin ovat liittyneet Fonecta, Holiday Inn, Tikkurila ja Volvo. Pääyhteistyöyrityksinä jatkavat Ilta-Sanomat, OP Pohjola, Puustelli, SporttiPassi ja Suomi Soffa. Palvelupartnereina ovat niin ikään aiemmista mukana B1G, Eastway, Entre, Hartwall, Interflora, Iskelmä, Niemi, Panasonic, Sitefactory ja Sponsor Insight.
Helsingin kaupungin ohella myös Opetus- ja kulttuuriministeriö toimii yhä yhteistyössä gaalan kanssa. Tapahtuman järjestämisestä vastaavat viime vuoden tapaan SLU, Veikkaus, YLE ja Infront Finland.

HAITARIPAINIA JA HATSATURJANIA

Turku esittelee viisi päivää ennen omia avajaisiaan otteita monipuolisesta ohjelmatarjonnastaan Euroopan kulttuuripääkaupunkina.
-Meille on suuri kunnia päästä mukaan Suomen Urheilugaalan viihdyttämään koko Suomen kansaa erityisesti liikuntaa ja kulttuuria yhdistävillä esityksillämme, joista mainittakoon haitaripaini. Samalla meillä on tilaisuus esitellä uutta eurooppalaista rooliamme koko Suomelle, iloitsi Turku 2011 –säätiön toimitusjohtaja Cay Sevón tyytyväisenä.
Yleisradion orkesterin RSO:n intendentti Tuula Sarotie on mielissään tilaisuudesta tehdä yhteistyötä Suomen Urheilugaalan kanssa.
-Huippumuusikkoa on helppo verrata huippu-urheilijaan. Kilpailutilanteen tapaan konsertissa on oltava parhaimmillaan ja siinä onnistuminen vaatii huolellista harjoittelua ja valmistautumista. Joukossamme on runsaasti muusikoita, jotka huolehtivat suorituskykynsä ylläpitämisestä urheiluharrastusten kuten pyöräilyn, hiihdon, suunnistuksen ja juoksun parissa. Yhdellä orkesterin jäsenellä on takanaan yli 40 maratonia, kertoi intendentti Sarotie.
-Gaalaan tuomme tullessamme juhlavuutta musiikkivalinnoillamme. Luvassa on mm. Gerschwinin Summertime, Straussin Lepakko-alkusoitto ja Hatsaturjanin loistelias valssi baletista Naamiaiset, paljasti Sarotie.

Lisätiedot: www.suomenurheilugaala.fi   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat