Vancouverin paralympialaiset 12.3.-21.3.
5.3.2010 11:05 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry Vancouverin paralympialaiset 12.3.-21.3.

Paralympialaijeissa kilpaillaan pääosin samoissa suorituspaikoissa kuin olympialaisissakin. Vancouverissa käydään kelkkajääkiekon (UBC Thunderbird Areena) ja pyörätuolicurlingin (Vancouver Paralympic Center) ottelut. Whistlerissä kilpaillaan alppihiihdossa (Whistler Creekside) ja hiihtomatkoilla (Whistler Paralympic Park).

Whistler sijaitsee Coast Mountain –vuorilla noin 125 km Vancouverista pohjoiseen. Noin 9 500 asukkaan kaupunki on suosittu lomakohde, jossa vierailee vuosittain noin kaksi miljoonaa turistia. Whistlerin aiempi nimi oli London Mountain alueella usein vallitsevan sumuisen ja sateisen sään vuoksi.

Whistlerin Creeksidessä lasketaan paralympialaisten alppihiihdon kisat. Alueella saattaa sataa runsaastikin lunta, mikä tuo oman haasteen alppilajien aikatauluihin ja suorituksiin. Whistlerin Olympic Parkissa on neliökilometrin alueella kolme erillistä kilpailukeskusta, ja latuverkosto on noin 15 km:a.

Paralympiakylät sijaitsevat Vancouverissa ja Whistlerissä, jossa Suomen joukkue majoittautuu. Kisajärjestäjänä toimiva VANOC vastaa sekä paralympialaisten että olympialaisten järjestelyistä.

VANCOUVERIN PARALYMPIALAISTEN NETTISIVUT

TV-LÄHETYKSET   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat