Vuoden 2012 Yleisurheilun EM-kisojen rahoitus kunnossa
21.12.2009 17:58 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

EM-Kisojen televisiointi ratkesi Jussi Salonojan tuella

Vuoden 2012 yleisurheilun EM-kisojen avoinna ollut televisiotuotannon rahoitusrakenne on ratkennut. Tämä tarkoittaa varmuutta kisojen järjestämisestä Helsingissä 27.6.–1.7.2012. Tapahtuman TV-oikeudet omistava Euroopan Yleisurheiluliitto EA, Euroopan Yleisradioyhtiö EBU ja YLE ovat löytäneet yksimielisyyden TV-tuotannon rahoittamisesta.

Suomen Urheiluliitto otti aktiivisen roolin TV-tuotannon rahoituksen hankkimisessa. Asiaan löytyi ratkaisu, kun liikemies Jussi Salonoja lupautui rahoittamaan suomalaisille merkittävän tapahtuman TV-tuotantoa osana järjestelytoimikunnan vastuulla olevaa rahoitusta EBU:lle. Myös EBU:n ja YLE:n välillä löydettiin uudenlainen ratkaisumalli kansainvälisen televisioinnin tuottamiseen, jossa YLE antaa projektin käyttöön avainhenkilöstön televisiointiin ja tuotantovastuun kantaa EBU.

- EM-kilpailut tuottavat yhteiskunnalle yli 10 miljoonan euron verotuotot ja niiden työllistävä vaikutus on yli 500 henkilötyövuotta. Olisi järjetöntä antaa tämän kaltaisen mahdollisuuden mennä ohi ja siksi halusin omalta osaltani tulla varmistamaan, että EM-kisat käydään Suomessa vuonna 2012, liikemies Jussi Salonoja toteaa.

- EM-kisojen järjestäminen Suomessa ratkesi viimekädessä Jussi Salonojan aktiivisuuteen. Monivuotinen yhteistyömme Salonojan kanssa loi hyvän pohjan onnistuneille neuvotteluille, joiden tuloksesta koko suomalainen urheilukansa saa nyt nauttia. Salonojan syvällinen ymmärrys urheilusta ja EM-kilpailujen merkityksestä koko Suomelle on seikka, josta SUL on erittäin tyytyväinen ja kiitollinen. Voidaan sanoa, että Salonoja ratkaisi lopulta EM-kisat Suomeen, toteaa SUL:n puheenjohtaja Antti Pihlakoski.

Yleisurheilun EM-kisat uudistuvat

Vuoden 2012 EM-kisoissa esitellään uusi viiden päivän tiivis kisakonsepti, joka sisältää neljä iltaa täynnä finaaleita. Yleisurheilun EM-kilpailut siirtyvät uuteen rytmiin, jonka mukaisesti Euroopan mestaruuksista kilpaillaan jatkossa joka toinen vuosi. Helsingin kisat ovat ensimmäinen vuosikerta uuden rytmin mukaisessa kilpailumuodossa. Uudistuksen myötä kaikkien maanosien yleisurheilumestaruuskilpailut järjestetään jatkossa kahden vuoden välein.

- Suomen Urheiluliitto lähti hakemaan EM-kilpailuja, koska kansainvälisyys on toimintamme keskeinen strateginen ulottuvuus ja kärkiurheilijamme osoittivat suurta kiinnostusta tapahtumaa kohtaan. Eurooppalaisten yleisurheilijoiden menestys maailmanmestaruus kisoissa ja olympialaisissa on viime vuosina heikentynyt. Eurooppalaisen yleisurheilun ja ennen kaikkea urheilijoiden takia kilpailujärjestelmää pitää kehittä ja kisojen siirtyminen uuteen rytmiin on osa tätä kehitystyötä, Pihlakoski kertoo.

Vuosi 2012 tulee olemaan Helsingille monella tapaa merkittävä. Tuolloin Helsinki juhlii 200-vuotista taivaltaan Suomen pääkaupunkina ja Helsingin olympialaisista tulee kuluneeksi 60 vuotta.

- Helsingin Kaupunki ja Suomen Valtio ovat olleet aktiivisesti mukana kisojen hakuprosessissa. Urheiluministeri Stefan Wallinille ja Helsingin ylipormestari Jussi Pajuselle ja heidän edustamilleen tahoille kuuluu iso kiitos siitä että kisat saatiin Suomeen. Uskon että yhteistyömme tulee kisajärjestelyjen suhteen sujumaan yhtä erinomaisesti kuin vuoden 2005 MM-kilpailujen kohdalla. Tavoitteemme on rakentaa vahvalla yhteistyöllä korkeatasoiset kisat ja tietenkin menestyä kovalla tasolla myös urheilullisesti, Pihlakoski summaa.

 


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat